CrazyR

2 фев 20213 мин.

Resident Evil Re:Verse - първи впечатления

Края на миналия месец, Capcom обяви кога официално ще излезе дългоочакваната Resident Evil Village. Ако не сте разбрали, новата част от популярната хорър поредица ще излезе на 7 май 2021г. и ще е за PC, както и за сегашното и предишното поколение конзоли.

За изненада за много от нас, Capcom обяви и мултиплеър компонент към Resident Evil Village. Той се казва Resident Evil Re:Verse и е поредния опит на компанията за мултиплеър игра. Resident Evil Re:Verse ще идва като мод към Village и през уикенда имахме възможността да тестваме този нов мултиплеър.

Никой не купува Resident Evil заради мултиплеъра. ФАКТ! Но може и да е като забавно допълнение към главната игра. За съжаление Resident Evil Re:Verse не изглежда да е такова. Накратко в мода играете с различни герои и злодеи от поредицата и се състезавате кой повече убийства и точки ще направи. Стандартно за мултиплеър. Обаче Resident Evil Re:Verse има едно специфично нещо. След като те убият, не умираш веднага, ами вместо това имаш бонус живот, но този път не играеш като човек, а като чудовище, макар и за определено време. След като изтече времето, в което си като мутант, пак умираш и се прераждаш като човек.

Resident Evil Re:Verse имаше изненадващо голям ростер от персонажи за бета. Можеше да изберем между Leon, Claire и Chris Redfield, Jill Valentine, Ada Wong и Hunk. Очаквахме трима или четирима в най-добрия случай, така че това беше приятна изненада. Всеки от тези персонажи си има по две оръжия, като едното от тях е специално и само даден герой го има. За жалост имаше само едно ниво, макар и култово - RCPD. На различни места по картата се появяват патрони, базуки, но и контейнери с вирус и спрямо това колко имаш, в толкова мощно чудовище се превръщаш след като те убият. Можеш да носиш максимум два контейнера и като ги събереш, може да се превърнеш в Nemesis, Mr. X или Jack Baker. Изглежда, че на произволен принцип избира в кой от тях да се превърнеш, което е готино, а не да избереш най-силния и само с него да играеш. Не ни хареса, обаче, че след като те убиеш дадеш играч, то той се превръща в чудовище веднага и то на същото място, на което е умрял. Така лесно може да те догони и да си отмъсти. Щеше да е по-хубаво да се прероди на друго място на картата. Всеки герой/злодей и всяко чудовище има и по две специални умения, които са доста яки и винаги ни доставяха голяма наслада да убием противниците си с тях.

Най-големия минус на Resident Evil Re:Verse е самия геймплей, който е доста дървен за мултиплеър шутър. Надявахме се да има поне бутон за спринт. Стрелбата също е отвратителна и се надявам да я оправят при излизането на цялата игра. Най-голям кеф беше като играеш с чудовище, така че не всичко в Resident Evil Re:Verse е зле.

Има си своите забавни моменти, но след 7-8 мача някъде, вече ни беше скучно и не искахме да играем още и още. Има потенциал Resident Evil Re:Verse, но има доста работа този мод. Вярно, че беше бета, но можеха да вкарат още поне 1-2 видове мачове, не само Deathmatch. Можеха да добавят и поне още 1-2 карти. Като герои най-вероятно ще видим Albert Wesker, Shiva, Jake Muller... или поне тях бих се радвал да видя най-много.

Както казахме, Resident Evil Re:Verse не е нещо, което да ти задържи вниманието за повече от няколко часа. Поне с такова впечатление останахме след затворената бета. Има шанс да стане качествен мултиплеър или поне да се задържи повече от предишния опит на Capcom, Resident Evil Resistance.

    1010
    2