Joseph Chanov

23 апр 20211 мин.

Sony работят по въпроса относно увеличаване броя на PS5 конзолите

Актуализирано: 24 апр 2021

Sony заяви, че полага усилия за увеличаване на производството на своя труден за намиране хардуер от следващо поколение — PlayStation 5. В интервю за Nikkei Business главният изпълнителен директор Джим Райън говори за проблемите, с които се сблъсква Sony както с производството, така и с разпространението на новата конзола в световен мащаб, след вече шест месеца от съществуването ѝ.



Има няколко причини, поради които беше трудно да се намери PS5. Доставката при новия коронавирус беше много сложна и трябваше да ограничим разпространението до онлайн. Предлагането и търсенето на полупроводници също е проблем в световен мащаб. Молим нашите доставчици да ни позволят да засилим продукцията тази година.

Това е изненадващо парадоксална ситуация, тъй като докато PS5 беше трудна конзола за закупуване в почти всички държави, фантастичната нова конзола на Sony все още носи титлата на най-бързо продаваната конзола в историята на САЩ, като през 2020 г. са продадени приблизително 4,5 милиона бройки и общо над шест милиона продадени бройки до момента. Що се отнася до софтуера, PS5 все още се бори да излезе от стартовите блокове, като предстоящият Returnal на Housemarque е първият голям ексклузив на марката от месеци.

Райън засегна и темата за ексклузивните игри, заявявайки, че платформата PS5 в крайна сметка ще види повече „по-специализиран софтуер от всякога“, като същевременно не изключва възможността за по-нататъшни придобивания на нови студиа.

    2510
    1