Александър Симеонов

27 янр 20222 мин.

Новата актуализация на Switch подобрява емулацията на N64 и The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Докато мнозина бяха развълнувани от пристигането на N64 игри за Switch. Чрез новата услуга Nintendo Switch Online + Expansion Pack, бързо беше открито, че производителността на тези класически игри оставя много да се желае. За щастие изглежда, че Nintendo тихомълком са подобрили емулацията на N64 и от своя страна The Legend of Zelda: Ocarina of Time в последната актуализация на Switch, която пристигна с Banjo-Kazooie.



VGC съобщават и забелязват, че Ocarina of Time на Nintendo Switch Online страда не само от input delay и audio delay, но и от графични проблеми, които причиняват някои сцени - като битката с Dark Link на Water Temple - да изглеждат по-зле от предишни версии на играта.

Във версията на Switch, в стаята, където се сблъсквате с Dark Link, липсват отраженията във водата и околната мъгла, които създават много специфично настроение в стаята. Последната актуализация не поправи мъглата, но отраженията във водата са коригирани. Забавянето на въвеждането изглежда също е намалено.

Това, което може би е най-интересно е, че тази актуализация изглежда не е направила промени в самите игри, а по-скоро в емулатора N64 на Switch. Според LuigiBlood,

каквато и поправка, която направиха за Zelda Ocarina of Time, тя не беше добавена като хак, изглежда, че е действителна корекция на емулатора.

В изявление до Kotaku, @LuigiBlood сподели защо тези проблеми може да възникнат.

[Емулаторът NSO N64] се основава на емулатора на виртуална конзола Wii U, който включва специфични функции за графичен дисплей на игра в него. Но в опит да накараме повече игри да работят, беше решено да се премахнат тези функции от емулатора и да се опитаме да намерим начин за конфигуриране на графиката чрез външни средства като конфигурационни файлове. Това беше направено специално за NSO и в опита си да го направят, те явно нарушиха графичната емулация в процеса и вероятно не са имали достатъчно време да го поправят.

За тези, които искат да играят повече от любимите си класически игри на Switch. Ще се радват да научат, че Banjo-Kazooie вече е наличен и The Legend of Zelda: Majora's Mask ще излезе през февруари.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


 

    400
    0