GAME.bg ᴷ

8 фев 20221 мин.

Tim Sweeney от Epic казва, че Fortnite няма да бъде актуализиранa, за да работи на Steam Deck

Когато Steam Deck на Valve бъде пуснат по-късно този месец, би трябвало да е възможно да играете Fortnite. Въпреки това, няма да е лесно.



В поредица от tweet-ове, публикувани през уикенда, главният изпълнителен директор на Epic, Tim Sweeney, каза на феновете, че в момента няма планове за актуализиране на Fortnite, така че да работи с Proton – слоят за съвместимост, който позволява на игрите на Windows да се изпълняват на операционната система по подразбиране, на Steam Deck. В резултат на това, феновете на Fortnite ще трябва да прескочат няколко системи, ако искат да накарат играта да тръгне на портативната конзола.

Същността на проблема е системата Easy Anti-Cheat на Epic, която в момента не е съвместима с Proton. Тъй като Linux е по-отворена платформа от Windows.

Нямаме увереност, че ще можем да се борим с измамата в мащаб при широк спектър от конфигурации на ядрото, включително персонализирани

каза Sweeney.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


 

    460
    1