Александър Симеонов

28 янр 20222 мин.

Valve спонсорира повече CI тестове с отворен код за графичния драйвер Radeon Linux

Добра новина не само за бъдещите потребители на Steam Deck, но и за всички геймъри на Linux, които използват графичните драйвери с отворен код на Mesa—Valve спонсорира допълнителни тестове за непрекъсната интеграция (CI) на Mesa.



Charlie Turner от Igalia днес сподели новината, че MR, който настрои повече dEQP рънъри. dEQP е програмата за качество на drawElements, която вече се използва от Mesa CI за тестване както с Vulkan, EGL, OpenGL ES, така и с OpenGL API. Това е било много полезно за тестването на CI на Mesa. Така се гарантира, че проблемните ангажименти не достигат до основната Mesa за регресия на поведението на OpenGL/Vulkan graphics API.

Тази серия предлага да се добавят още dEQP рънъри, спонсорирани от Valve. За момента рънърите са обусловени от избор на потребители (подобно на това както работи freedreno). Тъй като няма достатъчно машини, за да достигнат целите по време на изпълнение, необходими за включване в автоматичните конвейери за предварително сливане. Няма нищо тайно за тестовите натоварвания, ограничението засега е чисто практично и всеки заинтересован потребител може да поиска достъп до рънърите.

Както при повечето проекти и усилия, CI тестването на Mesa е ограничено от броя на хардуерните системи, посветени в целта навреме да тестват нови заявки за сливане/пачване на Mesa веднага, без да задържат опашката от пачове, които трябва да бъдат тествани преди основното свързване.

Фокуса на Valve със Steam Deck, включващ Radeon графика и повечето от техните разработчици на драйвери с отворен код са били фокусирани върху работата на RADV Vulkan. Техните нови CI рънъри са базирани на Radeon. Вече има допълнително покритие, включващо системи Kabini, Stoney, Polaris, Vega, Renoir, Navi и Navi 2.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

150
0