top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Главният изпълнителен директор на Activision Blizzard е пазил в тайна случващото се в компанията

Боби Котик е бил наясно за лошото отношение към жените в компанията, но освен това той не споделил на борда на директорите за постигнато извънсъдебно споразумение със служител, който обвини бивш ръководител в изнасилване.Ситуацията в Activision Blizzard е тотално извън контрол. Доклад на Wall Street Journal споделя, че Боби Котик е знаел за множество обвинения към служители на компанията. Те били принуждавани да напускат, но въпреки това са били публично възхвалявани, а колегите били помолени да мълчат. Същият доклад споменава, че Боби бил заплашвал асистент със смърт през 2006г., на което говорител на Activision отговорил, че е било на шега.


Джен Онийл, която беше за кратко една от лидерите на Blizzard, изпратила съобщение до правния отдел на Activision, споменавайки, че е била жертва на сексуален тормоз в ранните й дни в компанията. Тя също споменава, че Котик е присъствал на парти през 2007г., на което е имало оскъдно облечени жени, които танцували на пилони, а служителките на компанията били насърчавани да консумират повече алкохол. Онийл беше назначена за съ-водещ на Blizzard, след като бившия президент на компанията Дж. Алън Брак напусна, малко след като избухна целия скандал. Джен наскоро обяви, че напуска Blizzard, споделяйки, че това е най-доброто решение за нея и семейството й.


Боби Котик публикува видео, което бе споделено само сред служителите на Activision Blizzard, обвинявайки доклада за неверен и подвеждащ, като по този начин оронва престижа на компанията и на самия него. В резултат на отговора му, служителите на Activision Blizzard обявиха, че ще излязат на улицата в знак на протест, докато не премахнат Боби Котик като CEO на компанията. Бордът на директорите пусна свое собствено изявление, заявявайки, че Котик "правилно е разгледал" проблемите. Самият Котик е член на борда на директорите.
244 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

留言


bottom of page