top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Изтекоха детайли за новият VR на PlayStation

На провелото се на 3-ти август събрание на разработчиците е изнесена нова информация за предстоящия VR на PlayStation. Освен стратегията на разработването на игрите, също така са дадени и детайли около контролерите и очилата за виртуална реалност. Повечето от информацията, която излиза е нова, въпреки че с нея се потвърждават доста от слуховете до този момент.


PSVR 2 Leak Reveals Full Specs

Според изнесените данни, предстоящият VR ще разполага с очила с технологията на екрана HDR OLED. Това ще позволи на играчите да виждат 2000х2040 пиксела на око или обща резолюция 4К. Също така се увеличава ъгъла на видимост от 100 на 110 градуса. В допълнение PSVR2 ще използва гъвкава разделителна способност, което ще позволи рендерирането само на това, което вижда играча. Тази технология драстично ще намали натоварването върху конзолата от страна на VR заглавията и ще подобри цялостната производителност.


А сега да обърнем внимание и на контролерите на PSVR2, които според изнесените данни ще бъдат с вградени сензори, които не само ще засичат, когато се докосва контролера, но и дори точното местоположение на пръстите върху него. Според слуховете, ще използват и технология да определят и разстоянието на пръстите от контролера във всеки един момент. Тази технология наподобява тази в новите телефони на Google.


Другите слухове сочат, че стратегията на Sony ще бъде насочена към разработването на хибридни AAA заглавия. Това означава, че PlayStation ще се насочи към повече заглавия с VR опция, подобно на No Man's Sky и Resident Evlil 7: Biohazard. Все още няма информация, дали PSVR2 ще се поддържа от предишни заглавия на PlayStation.

Засега няма потвърдена информация, дали това ще бъде официалното име - PSVR2, както и точнa дата на излизане.

42 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

留言


bottom of page