top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Неотваряно копие на Super Mario 64 се продаде за 1.56 милиона долара, чупейки предишния рекорд

Копие на първата 3D Mario игра се продаде за невероятните 1.56 милиона долара, превръщайки се в най-скъпата видео игра продадена някога. Предишния рекорд бе поставен на 9-ти юли тази година с продажбата на копие на The Legend of Zelda за 870 хиляди долара.


Unopened Super Mario 64 Sold 1.5 Million

Играта е продадена като част от събитие на Heritage Auctions, което се проведе между 9-ти и 11-ти юли. Аукционната къща също е успяла да продаде и гореспоменатото копие на Legend of Zelda. Валари Маклеки, специалистът по видео игри на компанията, коментира, че е шокиращо за игра да се продаде за над 1 милион долара особено дни след поставянето на предишния рекорд Подобно на копието на Legend of Zelda, което се продаде миналата седмица, копието на Super Mario 64 също е продадено в абсолютно безупречно състояние.


Колекционери го определят "като ново", с единствени следи, идващи от "фабричната обработка". Все още не е ясно кой е купил играта, но с тази продажба Heritage Auctions вече са отговорни за 3-те най-скъпи продажби на видео игри в историята, като третата е била копие на Super Mario Bros, което е продадено през април 2021г. за 660 хиляди долара.

19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentários


bottom of page