top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Dell спира доставките на гейминг компютри в няколко щата

Dell спира доставките си на висок клас компютри в пет щата. По-рано тази седмица Калифорния и още пет щата приеха противоречив закон за намаляване консумацията на електричество. Интересното в този закон е това, че е пряко насочен към високия клас десктоп и all-in-one компютрите , които вече трябва да отговарят на сериозните ограничения откъм консумацията на енергия.


USA Ban Gaming PC

Засега от DELL спират доставките на определени модели AURORA R12 и R10 , като единствена опция в момента остава R12 оборудвана с i5-11400f , GTX 1650 SUPER , 8GB RAM и 256gb Nvme . Не звучи особенно задоволително през 2021г, нали?


В закона е заложено консумацията да се изчислява в няколко режима на работа, като в тях са idle и sleep режимите. Като максимума за консумация от PC изработени до прокарването на промените е 100 киловата на година и 75кв/г за новите след 2021г. Като средни норми са заложени разход от 66.3 вата в idle режим и 563 вата в пълно натоварване.Тепърва предстоят разговори за промени и за смекчаване на мерките , но засега положението в гейминг средите в щатите Калифорния, Колорадо, Хавай, Вашингтон, Върмонт и Орегон не изглежда розово. Очаква се през декември 2021 да се случи и приемането на допълнителни рестрикции, този път насочени към системите с няколко монитора и самите монитори с висока честота на опресняване. Все още се очаква отговор и от други производители за това, дали просто ще ограничат доставките си или ще бъдем свидетели на даунгрейдване на бъдещи модели.


Какво е вашето мнение? Трябва ли едно PC да бъде ограничено от към ел.консумация и мислите ли , че този закон може да се разпростре и отвъд океана и да достигне нас като потребители?

260 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page