top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Очаква ни мултиплейър игра по Dune!

Актуализирано: 6.12.2021 г.

Funcom работят усилено върху мултиплейър survival игра, която се развива в света на Dune. Разработчиците от NUKKLEAR се присъединиха към проекта, за да помогнат да го довършат, както и да споделят техния опит в създаването на превозни средства във видео игри.


Funcom Is Making Dune Survival Game

Най-вероятно не сте чували за NUKKLEAR, но студиото наскоро помогна разработването на римейка на Destroy All Humans, както и Everspace, а по-рано тази година пуснаха на пазара shooter заглавието Comanche. NUKKLEAR ще помогне разработването на Dune играта, като наскоро получи 1,6 милиона евро безвъзмездна помощ от германското правителство.


Не се знае много за проекта, обаче - нито за какви платформи, нито кога ще излезе. Първоначално е било предложено като MMO през 2019г., но известно време се обсъжда да се превърне в мултиплейър survival игра като Conan Exiles. Играта използва същото лого, което е и в скорошния филм, но не е ясно на този етап дали ще видим и познати лица в мултиплейър заглавието.


Имайки предвид, че филма на Дени Вилньов наскоро получи зелена светлина за продължение, което се очаква да излезе в края на 2023г., може би тогава Funcom и NUKKLEAR ще се опитат да пуснат на пазара и тяхната видео игра. Funcom споделят, че Dune играта е най-амбициозното заглавие, по което някога са работили. Размерът на проекта се увеличи драстично след покупката на Funcom от китайския гигант Tencent.

39 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Kommentare


bottom of page