top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Пристигна Xbox Cloud Gaming за Windows

Microsoft се опитва да направи Xbox достъпен за 2 милиарда души, като основният фокус ще пада върху стрийминга и Game Pass. Компанията пуска своята услуга Xbox Cloud Gaming за компютри в 22 държави по света.


Xbox Cloud Gaming PC

Трябва да се включите в програмата Insider, която е безплатна и достъпна за всички, за да може да изпробвате Cloud Gaming на компютър. Също така трябва да имате абонамент към Xbox Game Pass Ultimate, който предоставя достъп до услугата за стрийминг, но и до каталог с безплатни игри за компютър и конзола. Тази стрийминг услуга вече беше достъпна за PC чрез браузър, но това вече става чрез Xbox приложението. Xbox Cloud Gaming ви позволява да предавате поточно игри директно от вашия компютър само с контролер. Налични са някои от игрите в библиотеката на Xbox, които може да започнете да играете на конзола, като можете да ги стриймвате и напредъкът ще ви се запази.


Голямата полза от клауд стрийминга е, че не се изисква игрите да се теглят, което позволява да се започне много бързо, без да се нуждаете от мощно PC, тъй като игрите не вървят на собствения хардуер. Единствения недостатък е, че зависи от скоростта и надежността на вашата интернет връзка.


Ако желаете да играете с контролер, докато използвате Xbox Cloud Gaming, то можете да го свържете чрез Bluetooth или чрез USB. След това трябва да отворите Xbox приложението и да кликнете върху "Cloud Games" и да изберете играта. Освен това приложението получи няколко актуализации с много функции, включително индикатор за състоянието на вашата мрежа и проследяване кой от вашите приятели е онлайн.


Xbox Cloud Gaming още е в бета версия и е само за тестери, така че може да се очакват проблеми преди крайния продукт да излезе официално по-късно по някое време.


133 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page