top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Създателят на FNAF се оттегли от гейминг индустрията, заради политически дарения

Скот Каутон (Scott Cawthon) обяви своето напускане от гейминг сцената, след като наяве излезе информация, че създателят на култовата хорър поредица Five Nights at Freddy's е дарявал пари на Републиканската партия в САЩ.


FNAF Creator Retires

"Имах благословена, пълноценна и богата кариера", написа Каутон в своя уебсайт. "Показваха ми голяма доброта и се опитвах да проява същата доброта в замяна. Опитах се да направя някои добри игри (нека спорът започне сега) и бях свидетел на създаването на може би най-креативна и талантлива фен база на планета."


Каутон споделя, че няма търпение да се завърне към нещата, които е искал да прави, преди FNAF да стане толкова популярен хит, както и да обърне повече внимание на своето семейство. Причината за това негово решение, както споделихме преди малко, е скандалното разкритие е, че подпомагал републиканците, включително и бившия президент Доналд Тръмп. Републиканската партия, най-вече Доналд Тръмп, ги определят за расисти и хомофоби. Това не се нрави на голяма част от американското население и незабавно искаха да му унищожат кариерата.


Каутон обяснява, че тези дарения е направил, защото е вярвал, че Доналд Тръмп е бил правилният човек да спаси Америка. Скот нито се извинява, нито обещава, че ще се промени, защото винаги е бил такъв и винаги е вярвал в това, което смята, че е правилно. Той е считал, че Тръмп щял да оправи икономиката в държавата, въпреки лошата му позиция спрямо правата на LGBTQ общността.


"Липсва ми да правя игри за децата си, липсва ми да го правя просто за удоволствие и ми липсва да правя RPG заглавия, въпреки че не ми се отдава много." - каза той. "Всичко това е да кажа, че се оттеглям от гейминг индустрията. През последната седмица ми беше показана огромна любов и подкрепа, като голяма част идваха от LGBTQ общността. Добротата, която ми беше показа, беше нереална."


Скот има шест деца и ще прекара това свободно време, прекарвайки го с тях. Относно FNAF поредицата, Каутон я оставя на човек, който той избере и на който има изключително много доверие, че ще се справи с трудната задача. В момента се разработва филм по FNAF франчайза от студиото Blumhouse, a предстоящата игра от поредицата, Security Breach, ще излезе за PlayStation по-късно през годината.

312 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page