top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Хакери раздават безплатни игри на всеки, но ви заразяват компютрите!

Хакери са разработили малуер, който вкарват в копия на големи и хитови заглавия. Всеки, който си вземе "безплатна игра" от тези индивиди, компютъра му бива заразен и престъпниците имат достъп до личните му данни.


Malware Hackers GTA

Някои от игрите, които хакерите раздават, са Grand Theft Auto, NBA 2K и PES. Лично ние засякохме такъв пост във Facebook, който ни предлагаше безплатно копие на GTA V, но съмнителния линк ги издаде, че нещо не е наред. Кой нормален, все пак, ще подарява една от най-великите и печеливши игри за всички времена?! Но със сигурност ще има някое невинно дете, което ще се подлъже и ще зарази своя компютър.


Малуерът се казва "Crackonosh" и създава виртуална валута и хакерите са го използвали да спечелят 2 милиона долара под формата на криптовалутата Monero. Престъпниците използват тази валута, защото е сравнително по-трудна за проследяване, отколкото други, като например Bitcoin. Първия случай на този малуер е открит от Avast, като компанията обяви, че срещат средно по 800 нови случая на ден, а заразените компютри са над 220 000 на брой.

394 преглеждания1 коментар

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

1 Comment


kakaz da stna xaker


Like
bottom of page