top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Хакнаха ЕА! Откраднаха над 700ГБ информация

Днешно време нито една голяма гейминг компания не е в безопасност. Преди няколко месеца поляците от CDPR пострадаха от хакерска атака, сега ЕА е новата жертва.


EA Hacked

Според компанията, групата хакери са откраднали 780ГБ информация, включително source кода на FIFA 21 и инструменти за Frostbite енджина. ЕА желае да успокои своите клиенти като уверява, че никаква лична информация не е взета чрез хакерската атака. Престъпниците са оставили съобщение, в което информират компанията, че вече имат пълната способност и всички умения да се възползват от услугите на ЕА и то не в добрия смисъл на думата. Изглежда, че хакерите имат намерението да продадат цялата информация, която имат, на някоя незаконна мрежа.


ЕА вече са взели нужните мерки и са направили подобрения по системата за сигурност, че да не се случи отново подобно нещо. Както споменахме в началото, множество големи гейминг компании стават жертва на хакери. В началото на годината, source кода на Cyberpunk 2077 и други игри на CDPR бяха откраднати и пуснати за продажба в интернет. След това и Capcom претърпя хакерско нападение, в което се разбра за много от предстоящите проекти на компанията, но беше открадната и информация за техни служители.

1117 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page