top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Acer насърчава обучението с нови Chromebook устройства

Днес Acer анонсира четири нови Chromebook устройства с иновативни технологии, издръжливи конструкции и редица функции, които ги оптимизират за образователни среди.

 
Acer Chromebook
 
Популярността на Chromebook устройствата продължава да расте благодарение на надеждните функции в образователния пакет Chrome Education Upgrade, наред с иновациите в дизайна, функциите и технологиите на новите модели

каза Джеймс Лин, главен мениджър на дивизията за лаптопи и ИТ продукти за бизнеса в Acer Inc.


Новите Chromebook решения на Acer предоставят основните технологии, необходими на учениците за успех в училище, като едновременно с това осигуряват мощно средство, с помощта на което учители и администратори да подготвят часовете си и управляват информационната инфраструктура

допълни той.


Chrome Education Upgrade и Zero Touch Enrollment за максимално улесняване на обучението

С образователния пакет Chrome Education учители и администратори биха могли да се възползват от пълната функционалност на Chromebook устройствата и Chrome OS, за да осигурят обучение на учениците с надеждно и сигурно устройство. Наред с това, ИТ отделите лесно могат да ги управляват по метода Zero-touch enrollment (облачен достъп за управление), като устройствата автоматично ще инсталират целия необходим софтуер веднага щом крайните потребители ги свържат към интернет.


Издръжлива конструкция

Всички четири нови Chromebook устройства са разработени, за да издържат на предизвикателствата в натоварената училищна среда, като са оборудвани с удароустойчива конструкция, отговаряща на стандартите MIL-STD 810H. Ударопоглъщащи предпазители и подсилена конструкция ги защитават от падане от височина до 122 cm и издържат при сила на натиск до 60 kg. Екраните на Chromebook устройствата могат да бъдат отваряни до 180 градуса, което спомага те да не се повредят, когато учениците работят с тях, а уникална дренажна система, вградена в клавиатурата, спомага да се защитят вътрешните компоненти от инцидентно разливане на вода.

Chromebook Spin 311, Chromebook 512 и Chromebook 511 на Acer разполагат и с механично застопорени бутони, които ще затруднят учениците, ако се опитат да ги отстранят, но едновременно с това са лесни за поправка или смяна от ИТ администраторите. Широките монтажни скоби и подсилените входно-изходни портове също предотвратяват бързото им износване при регулярна употреба.


Еко функции, сред които тъчпад OceanGlass

Свидетелство за екосъобразността на Acer, всички четири нови Chromebook устройства разполагат с уникален тъчпад OceanGlass™, произведен изцяло от пластмасови отпадъци, събрани от Световния океан. Рециклирането на тази пластмаса не само спомага за намаляване количеството на отпадъците, но и придава стъклена текстура на тъчпада и осигурява бързата му реакция при работа.

Наред с това, три от новите модели – Chromebook Spin 311, Chromebook 512 и Chromebook 511 на Acer – интегрират рециклирана (PCR) пластмаса в конструкцията си, което допълнително подчертава отдадеността на Acer на екологичната кауза.


Chromebook 512 на Acer — по-високият екран увеличава производителността

Новият Chromebook 512 (C852) на Acer разполага с 12-инчов екран със съотношение 3:2, което увеличава производителността на работа благодарение на 18% по-високото вертикално пространство в сравнение със също толкова широк екран със съотношение 16:9. Това означава, че учениците могат да разглеждат по-голяма част от текстови документи, карти, изображения и други учебни задачи, преди да е необходимо да превъртят надолу. Лаптопът се предлага също със сензорен екран, разпознаващ множество жестове.

Chromebook 512 на Acer предоставя отлични условия за дистанционно обучение с помощта на два вградени микрофона, както и на уебкамера с редуциране на шума чрез изкуствен интелект (TNR технология) за по-високо качество на видеото. Наред с това, филтър, пропускащ инфрачервена светлина в модула на камерата, спомага да се намалят до минимум фоновите отблясъци (например от лампи). Работещият с най-новия процесор на Intel® от серия N модел Chromebook 512 (C852) на Acer осигурява висока производителност и издръжливост на батерията (12 часа) за надеждна, целодневна работа в училище и над домашните.


Chromebook 511 на Acer — класическа компактна конструкция, обезопасена за малки ученици

Моделът Chromebook 511 (C734/C734T) на Acer е 11,6-инчово устройство, което се предлага или със стандартен, или със сензорен екран (разпознаващ множество жестове), и компактна, издръжлива конструкция, което го превръща в идеален вариант за програми, снабдяващи със собствено устройство за работа всички ученици и учители в училище. Също така, новият модел е безопасен и подходящ дори за най-малките ученици, тъй като има пластмасови покрития и отговаря на стандартите за безопасност на играчките ASTM F963-16 и UL/IEC 60950-1.

Chromebook 511 на Acer предоставя издръжливост на батерията до 12 часа, както и висока производителност, тъй като е захранван от най-новите процесори на Intel® от серия N. За нуждите на дистанционното обучение лаптопът е оборудван с два микрофона и намаляваща отблясъците HD уебкамера, която позволява на учениците да се пренесат в класната стая. TNR технологията спомага за увеличаване качеството на видеото, особено в условия на ниска осветеност, като анализира и използва информация от множество кадри едновременно.


Chromebook 314 на Acer — голям, 14-инчов екран

Идеален за администратори, учители и по-големи ученици, които е необходимо да извършват множество задачи едновременно за часовете и проектите си, Chromebook 314 (C934/C934T) на Acer разполага с голям, 14-инчов сензорен екран с разделителна способност FHD и IPS матрица с тесни, 8,1-милиметрови странични рамки и компактна конструкция. Покритието против отблясъци на екрана позволява с лаптопа да се работи дори в условия на висока осветеност, а самият екран е наличен също със сензорна опция.

Chromebook 314 предоставя отлични условия за дистанционно обучение. Намаляваща отблясъците уебкамера с TNR технология подобрява качеството на видеото, а технологията DTS Audio осигурява висококачествен звук без изкривявания, както и два вградени микрофона за ясно възпроизвеждане. Също така, Chromebook 314 включва най-новата серия N процесори на Intel®, за да осигури надеждна производителност и издръжливост на батерията до 10 часа. Учениците и учителите ще работят успешно с безжична свързаност чрез технологията Wi-Fi 6 (Gig+) на Intel® със скорости, до 3 пъти по-високи от предоставяните от технологията Wi-Fi 5.


Chromebook Spin 311 на Acer — хибридно устройство с издръжлива батерия

Предназначеният за ученици от 1-и до 12-и клас Chromebook 311 (R722T/R723T) на Acer е хибридно, издръжливо устройство, което е оптимизирано за обучение навсякъде. Сензорният му, 11,6-инчов екран с бърза реакция е защитен с антимикробна технология (Antimicrobial Corning Gorilla Glass) със сребърни йони, устойчиви срещу носещи неприятни миризми и причиняващи петна микроорганизми. Две панти, които могат да се ротират до 360 градуса, позволяват работа с устройството в четири режима, сред които като лаптоп при необходимост от писане, или в режим на презентация за работа в малки групи.

Процесорът MediaTek MT8183 осигурява достатъчна производителност за обучение и допринася за високата издръжливост на батерията от до 15 часа. HD уебкамерата разполага с капак, който се поставя върху нея след обаждане за допълнителна безопасност. Отличната свързаност на Chromebook 311 се осигурява от Wi-fi 6 и технология Bluetooth 5.2 (R723T) или Wi-Fi 5 и Bluetooth 4.2 (R722T), в зависимост от конфигурацията.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download
27 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page