top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Activision Blizzard на съд в Калифорния, заради дискриминация към жените

Щатът Калифорния е започнал дело срещу Activision Blizzard за това, че са насърчавали „frat boy” култура в работната среда, където служители от женски пол не са получавали равностойно заплащане и били постоянно подложени на сексуален тормоз. Този съдебен процес се случва след двугодишно разследване от Калифорнийският департамент за справедлива заетост и жилищно строителство.


Activision Blizzard Lawsuit

Според информация на Bloomberg, Activision Blizzard са обвинени от Калифорния в дискриминация срещу служители от женски пол по всякакъв възможен начин. Провиненията включват финансови възнаграждения, повишения, задачи в компания и дори уволнения. Щатът смята, че ръководството на компанията се е провалило в това да адресира тези проблеми на работното място и да предотврати тяхното постоянно присъствие.


Искът, който е подаден във вторник в лосанджелиския върховен съд, твърди, че Activision Blizzard разпределя жени и цветнокожи жени на по-ниско платени позиции и позиции без перспективи за развитие в компанията. В документацията за делото се заявяват обвинения в поощряване на всеобхватна “frat boy” култура на работата място. Има сведения за консумация на големи количества алкохол по време на работа и непристойно поведение спрямо служители от женски пол. Според събраните сведения от калифорнийските власти, служители от мъжки пол в Activision Blizzard са работили в състояние на махмурлук и са играли игри, а в същото време техните задължения били прехвърляни на техни колеги от женски пол, които били бомбардирани от коментари за сексуални срещи и тяхното телосложение. Има и сведения за „шеги“ за изнасилване.


Един конкретен случай, който е визиран в документацията по съдебното дело, е свързан със самоубийството на жена от компанията, която е била обект на тежък сексуален тормоз. Служителката сложила край на живота си по време на фирмено пътуване с неин супервайзър, който носил със себе си неща от сексуален характер.

Съдебният процес има за цел да разпореди на Activision Blizzard да се съобрази със защитите на работното място, но също така и да преведе на служителите си от женски пол неизплатени заплати. Очакват се и да бъдат въведени корекции в заплатите и предоставени всякакви облаги, които са свързани с дадени позиции.


Activision Blizzard влошиха положението след като наскоро хора на ръководни позиции в компанията изпратили имейли до служителите си във връзка със съдебния процес. Вътрешните имейли били предоставени на Bloomberg от служители на Activision Blizzard. Един такъв вътрешен имейл бил изпратен от президента на Blizzard, Джей Алън Брак, който посочва как обвиненията от страна щата Калифорния са „доста обезпокоителни“, но никъде в имейла не се посочват виновни за случилото се и случващото се в компанията. В съобщението до служителите Брак описва как той не одобрява така наречената „frat boy” култура и как се е борил през своята кариера с нея. Началството на Activision Blizzard очаква да се срещне с различни членове на компанията от всякакви нива, за да се обсъдят начини за успешно преборване с проблемите и да продължат напред.


Но друг подобен имейл бил изпратен от Фран Таунсенд. Tаунсенд изпълнява длъжността на вице-президент по корпоративните въпроси и началник управление „Вътрешен контрол“. Тя абсолютно отхвърля всички обвинения и как Activision Blizzard, за която работи, има безупречен имидж и как самата тя не имала никакви проблеми по време на назначението си в компанията. Според някои анализатори съобщението на г-жа Таунсенд към служителите се чете като PR съобщение, което няма никаква връзка с реалността и случващото се в Activision Blizzard.


Днес (28-ми юли) се очаква протест от служители на компанията, които не са доволни от ситуацията на работното им място и са вбесени от „отвратителнота и обидна“ реакция на ръководството на Activision Blizzard спрямо разкритията и съдебния процес.


Ще ви държим в течение със случващото се в Activision Blizzard.


323 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page