top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Activision Blizzard се споразумиха за 18 милиона долара при съдебното дело за полова дискриминация

Компанията обяви в понеделник, че са стигнали до споразумение на стойност 18 млн. долара, като парите ще бъдат включени в специален фонд.


Activision Blizzard Settles 18 Million Dollars

Activision Blizzard създадоха фонд и ще вкарат тези 18 милиона долара в него, като целта е да насърчават жените в гейминг индустрията. Компанията все още отрича обвиненията, но се съгласи на споразумение с цел да се избегнат разходи, разсейване и евентуални съдебни спорове.


„Никъде в нашата компания няма място за дискриминация, тормоз или неравностойно отношение от всякакъв вид и съм благодарен на служителите, които смело споделиха своите истории“, заяви в изявление изпълнителният директор на Activision Blizzard Робърт Котик. „Съжалявам, че някой трябваше да изпитва неподходящо поведение и оставам непоколебим в ангажимента си да направя Activision Blizzard едно от най-приобщаващите и уважавани работни места в света."


Тази сделка още не е окончателна, защото се чака одобрението на съда. Освен това, в следващите три години Activision Blizzard ще използва помощта на независима фирма, с която ще се консултира при набирането на нови служители.


333 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page