top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Activision Blizzard „преустановява новите продажби“ на своите игри в Русия

След новината, че Microsoft прекъсва продажбите на всички свои продукти за Русия и EA следва примера с всичките си игри, Activision Blizzard обяви, че ще направи същото. Издателят на Call of Duty спира всички продажби на своите игри в Русия и утроява даренията на служителите за хуманитарни организации в Украйна.

 
Activision Blizzard
 

В изявление, публикувано днес в прессъобщение, президентът и главен оперативен директор на Activision Blizzard Daniel Alegre потвърди, че издателят ще „преустанови новите продажби в Русия“, докато конфликтът в Украйна продължава. „Ще продължим да търсим начини да подкрепим украинския народ“, казва Alegre.


Искам да ви уверя, че безопасността на нашите служители е основен приоритет на лидерският екип. Правим всичко възможно, за да помогнем на служителите и техните семейства, които са пряко засегнати от тази трагедия.

Daniel Alegre също така казва, че Activision Blizzard „съпоставя даренията на служителите 2:1 за организации, предоставящи незабавна помощ в региона“ и казва, че това усилие е събрало „над 300 000 долара“ за благотворителни организации.


Ние сме с украинския народ и ще предоставим актуална информация за всички нови действия, които предприемаме, докато тази криза продължава да се развива.

, добавя Alegre


Отговорът на Activision Blizzard на ситуацията в Украйна, подобно на EA и Microsoft, идва след като украинският вицепремиер Михаил Федоров призова издателите на игри да спрат достъпа до своите продукти до Русия – с надеждата, че това ще мотивира руските граждани да окажат натиск върху тяхното правителство да сложи край на конфликта.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

27 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page