top of page

Документите за придобиването на Activision Blizzard са „подвеждащи“

Когато компаниите се съгласят на сделка за придобиване или сливане, някои процедури, които трябва да се следват, включват подаване на документи в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Communication Workers of America (CWA), които помагат на служителите на Raven Software наскоро решават да се обединят и да искат от SEC да разследва документите от компанията за придобиването на Microsoft за подвеждащи.

 
Activision Blizzard
 

CWA искат разследване, тъй като по време на подадените документи, последвали обявяването на сделката с Microsoft, Activision Blizzard подава документи, в които се казва:

Доколкото е известно на компанията, няма висящи дейности или производства на който и да е синдикат, работнически съвет или каквато и да е подобна трудова организация за организиране на служители на компанията или на някое от нейните дружества.

Разбира се, служителите на Raven Software стачкуваха. Освен това в заявлението на компанията до SEC се посочва, че

няма висящи съдебни производства, или доколкото е известно на компанията, заплашвани срещу компанията или някое от нейните дружества. Срещу настоящ или бивш служител, директор на компанията или някое от нейните дружества в качеството на такива лица, които биха имали съществени неблагоприятни последици за компанията.

Activision Blizzard се сблъскаха с продължителна стачка на Raven, при това не само напускане на служители и недоволство, а също така и стачни действия и потенциално синдикализиране в едно от дружества на компанията. Множество разследвания и правни действия, които все още продължават, доведоха до това CWA да поискат ново разследване.


Това не е първото разследване на SEC, което може да се случи на Activision Blizzard. Разбира се, Activision Blizzard бяха въвлечени в съдебни дела и разследвания от известно време. През 2021 г. беше заведено и огромно дело в Калифорния от Министерството на справедливата, заетост и жилища, по обвинения в неистов сексуален тормоз, полова дискриминация, неравенство в заплащането, и враждебно работно място.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download45 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page