top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Activision Blizzard са съдени от акционери заради изкупуването от Microsoft

Срещу Activision Blizzard са заведени още дела, този път от двама от нейните акционери.

 
Xbox Activision Blizzard
 

Първото дело е заведено от Kyle Watson от Калифорния. В този иск Watson твърди, че планираното придобиване на Activision от Microsoft е „несправедливо по редица причини“. Според адвокатите на Watson една от тези причини е, че бордът се надява да „достави за себе си и за висшия мениджмънт значителни и незабавни ползи“.

В допълнение към това, в съдебния процес се посочва, че плановете за придобиване на Microsoft не са били в "най-добрия интерес" на Activision Blizzard, нито на Kyle Watson и неговите колеги акционери. Watson твърди, че предварителната прокси декларация, подадена от Activision Blizzard в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, е била „съществено недостатъчна“ и не им е предоставила подходящите данни, които биха им позволили да вземат „интелигентно, информирано и рационално решение дали да гласуват в полза на предложената сделка“. На друго място в съдебния процес се твърди, че бордът "не е успял да създаде независим комитет, съставен от незаинтересовани директори, който да управлява процеса на продажби".


Не сме съгласни с твърденията, направени в тази жалба и очакваме с нетърпение да представим нашите аргументи пред Съда

,каза говорител на Activision Blizzard.


След делото на Kyle Watson вчера, акционерът Shiva Stein заведе собствен иск срещу Activision Blizzard и неговия борд по-рано днес. Този иск е подобен на този на Watson.

Въпреки това, Stein е „един от най-„плодотворните“ ищци за ценни книжа в Съединените щати“ и са „завели 124 дела за ценни книжа от 2018 и 2020 г.“.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download43 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page