top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

След почти 1 година, Китай одобри да се издадат 45 нови видео игри

В доклад на Reuters се казва, че Китай е възобновилa издаването на лицензи за публикуване на видеоигри, като е далa одобрения за 45 нови игри, първото такова лицензно одобрение от юли 2021 г.

 
China Gaming
 

Замразяването на новите одобрения на игри дойде като част от усилията на Китай да се бори с пристрастяването към онлайн игрите сред младите хора и да се бори с игрите, които изобразяват „грешният набор от ценности“, включително връзките на един и същи пол и прекалено женствените мъже.


Стотици китайски компании за игри се ангажираха да "спазват стриктно" нововъведените правила, включително внедряването на технология за лицево разпознаване, за да попречат на непълнолетните геймъри да играят, когато не е трябва, но това не убеди регулаторите да облекчат мерките. Всъщност, през март китайската администрация за киберпространство разкри планове за разширяване на ограниченията за онлайн игрите в страната, за да обхване стрийминга и социалните медии, за да „създадат чисто киберпространство за повечето потребители в мрежата, особено за младите хора“.


Но регулациите се отразиха на китайските компании за игри и интернет: големи играчи като Tencent, Iqiyi, Bilibili и Netease отбелязаха значителен спад в цените на акциите си в резултат на репресията и доклад на South China Morning Post през декември 2021 каза, че приблизително 14 000 „малки студия и фирми, свързани с игри“ в Китай са прекратили дейността си през последните няколко месеца.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

72 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page