top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Обявиха Age of Mythology: Retold!

За да отбележи 25-ата годишнина от франчайза Age of Empires, Microsoft обяви Age of Mythology: Retold, окончателен ремастър на популярната спиноф игра, която излезе през 2002 г. Когато RTS жанрът достигна своя върховен момент, разработчиците в Ensemble Studios представиха на света на игрите по-радикален подход към изпитаната формула на Age of Empires.

 
Age of Mythology: Retold
 

Age of Mythology въведе концепции като благоволение, божества и герои, безпроблемно внасяйки митични концепции със стандартния геймплей на Age of Empires. Първоначално играта стартира с три фракции: гърците, египтяните и норвежците. Допълнителни като атлантите и китайците бяха въведени чрез DLC пакети.


Ремастерът беше обявен в Twitter. Това "окончателно" издание не е първият опит за ремастериране на Age of Mythology, тъй като през 2014 г. излезе Age of Mythology: Extended Edition.

За съжаление, опитът на Skybox Labs беше посрещнат с критики, тъй като многобройни бъгове и проблеми пречеха на иначе вярната на оригинала стратегическа игра. Те пуснаха DLC пакет през 2016 г., озаглавен Age of Mythology: Tale of the Dragon, който включваше нова фракция, нова кампания и нови карти.


Играчите се чудеха дали Relic Entertainment ще се заемат с подходящ ремастър в близкото бъдеще, тъй като разработчикът на Age of Empires подсказа ремастър на Age of Mythology само година преди обявяването. Неотдавнашният ренесанс на франчайза потвърди мястото му в историята на видеоигрите и донесе нови погледи към жанра, който отчаяно се нуждаеше от него. С придобиването на Blizzard Entertainment от Microsoft, сега те притежават три от най-емблематичните RTS заглавия и като се има предвид начина, по който беше обработено възраждането на Age of Empires, това показва, че Microsoft има голямо желание да инвестира в жанра.

Важно нещо, което трябва да се отбележи, е, че видеото включва и логото на Xbox, което означава, че този римейк на Age of Mythology също ще бъде пуснат за конзоли. Това е стандартен модел за ремастерите на Microsoft, повечето от които са получили конзолни портове, след като са били внимателно ретуширани за модерната ера.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Game Club

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

32 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page