top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Alienware прекратява спонсорството си с Riot Games

Актуализирано: 23.03.2021 г.

Компанията спря съвместната работа с Riot Games повече от десет месеца по-рано, главно заради лошия имидж, който имат създателите на League of Legends. Основната причина за това решение са обвиненията в сексуален тормоз към шефа на Riot, Николо Лаурент (Nicolo Laurent).


Според Alienware, Riot Games не са способни да се справят с този тип проблеми и други скандали и това вреди на спонсорството. Именно поради тази причина Alienware прекрати договора си с Riot Games, който, така или иначе, щеше да приключи през 2022г. В резултат на това, създателите на Valorant премахнаха бранда на Alienware от своите компетитив League of Legends състезания.


Riot не желаят да коментират случая поради "конфиденциални причини." Проблемите със сексуален тормоз и като цяло токсична среда в компанията не са от скоро. През 2018г. излезе наяве информацията, че множество жени във фирмата са били жертви на сексизъм. Наскоро обаче се появиха обвинения и към шефа на Riot, Николо Лаурент, който, според главен асистент на компанията, създава враждебна среда, която включва и сексуален тормоз.

352 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page