top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Amazon ще издаде следващата Tomb Raider игра

Amazon заяви в четвъртък, че ще публикува следващата итерация на популярния франчайз за видеоигри Tomb Raider.

 
Tomb Raider
 

Tomb Raider, екшън-приключенско заглавие, разработено от калифорнийско студио за игри, наречено Crystal Dynamics, включва героя Lara Croft, британски археолог, която обикаля неизследвани гробници по света, решава пъзели и се бие със злодеи. Последните версии на играта, като добре оцененото заглавие от 2018 г., Shadow of the Tomb Raider, бяха публикувани от японската компания Square Enix. Франчайзът е вдъхновил и няколко игрални филми.


Crystal Dynamics все още е разработчик на предстоящата игра, която все още няма премиерна дата и е в ранен етап на разработка. Но Amazon ще бъде издателят, което означава, че компанията работи в тясно сътрудничество с Crystal Dynamics за „креативна поддръжка“ и отговаря за задачи като маркетинг, изпращане на заглавието на различни платформи за търговия на дребно, онлайн и реклама.

Новата Tomb Raider игра ще бъде първото голямо заглавие за един играч, публикуванао от Amazon Games, която години наред се бореше да пробие в предизвикателния, изолиран свят на разработката на игри, преди в крайна сметка да намери нишата с мултиплейър онлайн игри. Поставянето на водеща игра за един играч в нейното портфолио може да бъде значителна стъпка и тласък за доверието към Amazon в индустрията.


Това е огромен момент за нас. Ако някой ни беше казал преди четири години, че Amazon ще прави игри, бихме се изсмели.

, каза Christoph Hartmann, вицепрезидент на Amazon Games, в интервю.


Под ръководството на Mike Frazzini, дългогодишен изпълнителен директор на Amazon, който напусна компанията тази година, десетилетното подразделение на Amazon за видеоигри се провали. През 2018 г. компанията привлече г-н Hartmann, ветеран от индустрията, който основа 2K Games, която произвежда популярни заглавия като NBA 2K, за да докладва на г-н Frazzini.


През 2021 г. Google, който също беше навлязла във видеоигрите, затвори вътрешното звено за разработка на игри на своята услуга, Stadia, преди да обяви тази година, че ще прекрати цялата услуга. Някои смятаха, че Amazon и нейните амбиции за могат да имат подобна съдба. Но Amazon най-накрая пусна популярно мултиплейър заглавие, New World, миналата есен и го последва с друга добре приета игра тази пролет - Lost Ark.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

34 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page