top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Конфигурация за копаене на крипто валута използва счупени PS5 чипове

ASRock продава нова конфигурация за крипто копаене на AMD, но очевидно използва счупени PS5 чипове вместо най-добрите графични карти. Забелязано от лийкъра Komachi, сървърът е оборудван с дванадесет AMD BC-250 APU и ще ви струва около 25 000 лева.

 
Playstation 5
 

Системата понастоящем е посочена като „barebone“ копаене на словенския сайт Bolha, а на страницата се твърди, че това е „качествен компютър за операции за копаене на криптовалута с гаранция, направена от признат производител ASRock“. Масивът от PCIe APU на машината е придружен от 16GB RAM и две мощни 1200W захранвания, но списъкът пропуска специфични спецификации на процесора.


По отношение на крипто производителността, устройството на ASRock може да произведе 610 MHps при копаене на Ethereum. За контекст, отключен графичен процесор Nvidia GeForce RTX 3090 може да достигне до 135 MHps, докато поглъща 300 W. Естествено, това предполага, че ще ви трябват приблизително пет графични процесора от висок клас, за да съответстват на възможностите на сървъра ASRock, което означава, че бихте могли да спестите няколко стотинки, като изберете първият.


Повишеният интерес към крипто копаенето е отчасти виновен за недостига на графични процесори, но съвместното предприятие на AMD и ASRock може да примами копачите да не използват части за компютърни игри. Въпреки това, графичните карти Nvidia и AMD Radeon стават по-евтини, така че картите с отключен хашрейт, включително предстоящия Intel Arc Alchemist, все още могат да се вихрят в крипто фермите.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

101 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentarios


bottom of page