top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Процесорите AMD Zen 4 Ryzen може да пристигнат най-рано през третото тримесечие на 2022 г

По време на своята продуктова премиера по-рано тази година, AMD разкри планове за пускане на Zen 4 Ryzen процесори някога през 2022. Макар мнозина да вярваха, че няма да видим AM5 чипове до четвъртото тримесечие, новите слухове предполагат, че може да не се наложи да чакаме толкова дълго.

 
AMD
 

Лийкърът на хардуер Greymon55 твърди, че Zen 4 ще пристигне преди Q3 2022 г. и че плановете на AMD са „много различни от началото“. Какво точно означава това не е съвсем ясно, но може да се окаже, че компанията е променила курса след изненадващо силната конкуренция, осигурена от процесори Intel Core от 12-то поколение.


Greymon55 разкри, че новите процесори Ryzen 7000 ще пристигнат преди август, което означава, че ще бъдат при нас някъде през юли. Ако AMD успее да се придържа към тази дата на пускане, това може да им даде значителна преднина пред процесорите Core от 13-то поколение на Intel, с кодово име Raptor Lake, които също трябва да пристигнат по-късно тази година.


Преди AM4 да бъде засенчен от своя наследник, AMD планира да пусне един последен процесор за платформата: Ryzen 7 5800X3D. Чипът може да се похвали с невероятните 96MB кеш L3, който би трябвало да бъде чудесно допълнение към всеки компютър за игри, при условие, че крипто копачите не погълнат всички налични запаси.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page