top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Класика на Atari ще получи продължение

Yars' Revenge беше една от най-продаваните и най-критично аплодираните игри за Atari 2600. Въпреки успеха си, когато стартира през 1982 г., играта не се утвърди напълно във фолклора на игрите, както някои от своите "колеги" в Atari – Space Invaders , Asteroids, and Breakout.

 
Yars' Revenge
 

Но сега гигантските космически насекоми, известни като Yars, получават втори шанс, защото оригиналният създател на играта Howard Scott Warshaw се завръща, за да направи продължение на Yars' Revenge. Говорейки пред DualShockers, Warshaw, който е далеч от индустрията на игрите, откакто напусна Atari през 1984 г., каза, че се събира отново с Atari, за да работи по проекта.


Това ще бъде за по-широко мултиплатформено разпространение, ще бъде много по-балансирана игра и ще разработи подробно историята. Ще създам огромна предистория, която ще продължи и ще обхване това, което наричам „The Yarnovers“. Ще бъде наистина невероятно и трябва да се появи следващата година.

, каза той пред DualShockers.


В оригиналната игра вие контролирахте насекомо, летящо през космоса, опитвайки се да пробие отбранителната бариера на същество, което можеше да превключва между оръдие и „Вихър“, което ще ви атакува със самонасочващи се ракети. Предисторията включваше домашни мухи, които се качиха на човешки космически кораб и след това мутираха с течение на времето в гигантски, интелигентни същества поради въздействието на радиацията. В крайна сметка те убиха хората на борда на кораба, превзеха кораба и колонизираха собствената си слънчева система. Когато една от техните планети бъде унищожена от извънземен вид, наречен Qotile, Yars се заемат да унищожат тези извънземни, което е целта на играта в Yars' Revenge.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page