top of page
  • Снимка на автораJoseph Chanov

1 000+ незаконни Биткойн PC-та биват смазани от валяк в едно странно но справедливо наказание

Изглежда че новият тренд при престъпленията за 2021 е нелегалното “копаене” на биткойн. Както повечето от вас са запознати, изисква доста мощ (и доста PC-та), за да копаеш достатъчно биткойн, че да има шанс да забогатееш. По тази причина група хора в Мири, Малайзия, решават да крадат електричество, с което да захранят амбициозна операция, която включва 1 069 PC-та.

 
Bitcoin PCs Get Obliterated
 

Изглежда обаче, че властите в Малайзия имат намерения да се отнесат доста сериозно над този тип престъпления. Точно по тази причина, те решават да използват ситуацията и да покажат демонстративно какво би се случило и на следващите престъпници, които се опитат да събират биткойн нелегално. Малйзийските власти дават пример чрез унищожаването на всички компютри замесени в престъпния акт с помощта на не каква да е друго, а огромен валяк. За всички от нас, които притежаваме гейминг машини, това би било повод за сълзи.

Според малайзийският вестник The Star, в престъплението са били замесени 8 човека. PC-тата са били конфискувани в рамките на 6 щурма от места в близост до летище в региона Саравак.

Рапорта обяснява, че осем заподозряни са крадяли електрически ток, за да захранят техните биткойн-копачи. Тук идва и огромната цифра - близо 2 милиона щатски долара в електричество са били откраднати в рамките на малко повече от три месеца.

Малайзия явно не прощава на подобен тип престъпления. Начинът на унищожаване на компютрите определено показва, че има нулев толеранс към подобно нахалство.


31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Commenti


bottom of page