top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

BLAST официално обявяви CS:GO Major във Франция

Компанията организатор на събития BLAST потвърди, че ще създаде първия по рода си CS:GO Major във Франция.

 
Blast.Tv Paris Major
 

Турнирът, наречен BLAST.tv Paris Major, трябва да се проведе през май 2023 г. и ще бъде първият организиран от BLAST Major в CS:GO.


Предстоящият турнир ще бъде първият Major от Starladder Berlin Major през 2019 г., който не е организиран от ESL Gaming или PGL. PGL беше зад последните два CS:GO мейджъра, като ESL Gaming ще бъде домакин на предстоящия мейджър в Бразилия по-късно тази година.


Новината за Major на BLAST беше споделена от редица медии, но BLAST потвърди събитието през уикенда. Френският президент Еманюел Макрон обяви събитието в официалния си акаунт в Twitter!

В миналото Макрон е агитирал Франция да бъде домакин на мащабни турнири по електронни спортове, включително CS:GO Major, но също и League of Legends World Championships и The International в Dota 2. Засега само CS:GO ще отпътува за Франция .


Това е голямо съобщение за BLAST, компания, която по-специално не е кандидатствала за домакин на големи турнири преди този. През последните месеци BLAST постоянно диверсифицира своето портфолио и се насочва към повече игри, отколкото да поддържа само CS:GO. То доведе до това, че компанията започна да организира мащабни събития както във FIFA, така и във Fortnite.


Robbie Douek, главният изпълнителен директор на BLAST, коментира съобщението:

BLAST винаги е имала амбицията и мечтата да участва в Major събитие, което с право се разглежда като върхът на електронните спортове и състезателните игри. Гледахме и чакахме подходящия момент, за да представим този незабравим Major. Париж е място от световна класа за домакинство на турнира и ще предшества друго високопоставено международно събитие - Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г. Следващата година се навършват 10 години от Majors и ние сме много уверени, че ще отбележим това събитие, като предоставим най-великия Major досега за феновете на CS:GO, които да изпитат и да се насладят.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page