top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Blizzard успокоиха: Никой не работи по NFT-та

Blizzard не работи по внедряването на NFT в своите продукти, според tweet от президента на Blizzard Mike Ybarra.

 
Blizzard
 

„Никой не работи върху NFT“, заяви Ybarra в Twitter в отговор на статия от Video Games Chronicle за скорошно проучване на Blizzard, което оценява интереса на играчите по отношение на неща като NFT и игри „играйте, за да печелите“, наред с много други теми.

NFT, за тези, които имат късмета да не са чували за тях, по същество са данни, като изображение или елемент в играта, съхранявани в блокчейна под формата на дигитален регистър. Редица компании за видеоигри изразиха интерес към използването на NFT-та в игри, като Ubisoft наскоро добави NFT оръжия към Ghost Recon: Breakpoint. Играчите могат да печелят тези предмети в играта чрез игра и след това могат да продават тези елементи на други играчи, използвайки блокчейн. Оттук идва и терминът „играйте, за да печелите“, тъй като играчите могат да печелят цифрови стоки чрез игра и след това теоретично да вземат тези елементи в други игри или да ги продават чрез блокчейн.


В допълнение към въглеродния отпечатък и разходите за околната среда, свързани с използването на блокчейн, много критици са против идеята, тъй като тя по същество превръща видеоигрите в работни места, в които целта е да се натрупват цифрови стоки и след това да се продават тези стоки за истински печалби.


Ybarra не е единственият член на Blizzard, който е засегнал темата за NFT. Водещият дизайнер в World of Warcraft Matt Villers написа в Tweeter в знак на благодарност за отговора на Ybarra, като продължи да заявява, че „играйте, за да печелите схеми“ са вредни, „не само за определена група играчи или игри, но и за самата концепция за игра като съществена част от човешкия опит." През януари старши дизайнерът на Overwatch Jorge Murillo tweet-на, че „като разработчик на екипа на @PlayOverwatch, аз съм категорично против NFT и ще се боря, за да се уверя, че те не са интегрирани в нашата игра“.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Komentar


bottom of page