top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Blizzard смалява esports сцената на Heartstone

Издателят Activision Blizzard разкри нови подробности за предстоящия сезон на Hearthstone. Състезателната среда на Hearthstone ще претърпи смляване, което значи по-малко събития и по-малки наградни фондове. Сезон 2023 също няма да включва китайски играчи.

 
Heartstone
 

Hearthstone навлиза в своя десети сезон през 2023 г., което янправи една от най-дълготрайните състезателни игри. За този състезателен сезон се полагат значителни усилия за съкращаване, въпреки че Blizzard не е спряла Hearthstone по начина, по който го направи за електронните спортове на Heroes of the Storm през 2018 г.


Основните промени са намаляване на размера на наградния фонд за основните събития в електронните спортове от $1,5 милиона през 2022 г. до около $500 000 през 2023 г., както и ще има общо седем събития. Сезон 2023 обаче ще види завръщането на Световното първенство и турнирите Battlegrounds: Lobby Legends.


Hearthstone също се завръща в Twitch след период на ексклузивност в YouTube. Сделката между Activision Blizzard и YouTube приключи през 2022 г. — други лиги на Activision Blizzard, като Call of Duty League, също се върнаха в Twitch през 2023 г. Избрани потребители също ще могат да предават съвместно турнирите в собствените си канали.


През 2023 г. няма да има регионални излъчвания на Hearthstone esports игри. Китайските играчи също вече няма да могат да играят след отмяната на китайското партньорство за разпространение на NetEase и Activision Blizzard.


В статия, споделена на официалния уебсайт на Hearthstone, разработчикът каза, че целта за 2023 г. е да „балансира реалностите на непрекъснато променящия се производствен пейзаж“ и добави:

Ние променяме програмата според нейната аудитория и намираме най-прекия път за играчите да се състезават. Въпреки че програмата за 2023 г. е по-малка, тази година е готова да донесе още по-вълнуващи моменти за Hearthstone.

Интересното е, че в секцията с често задавани въпроси на съобщението разработчикът е включил въпрос относно отмяната на Hearthstone Esports през 2024 г. „Нямаме какво да споделим за програмата за 2024 г. в момента“, гласи посоченият отговор.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК


10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Commentaires


bottom of page