top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Bungie спечели 4,3 милиона долара от съдебно дело

Bungie бе въвлечена в съдебна битка с доставчика на хакове AimJunkies от 2021 г., като и двете страни удрят другата със съдебни дела.

 
Destiny 2
 

Сега разработчикът на играта си тръгна с 4,3 милиона долара обезщетение след победа в арбитражно производство, според TorrentFreak. Bungie първо съди AirmJunkies през 2021 г., обвинявайки ги в нарушаване на авторски права и търговска марка за хостване на „Destiny 2 Hacks“ на своя уебсайт.


Съдията от окръжния съд на САЩ Thomas Zilly отсъди в полза на AimJunkies миналата година, като реши, че Bungie не е предоставила достатъчно доказателства, за да докаже твърдението си. Той обаче даде възможност на Bungie да представи повече информация. Това съдебно дело за нарушаване на авторски права все още е насочено към съдебен процес, но Zilly очевидно е отнесъл аспектите на случая, които не са свързани с авторски права, на арбитраж.


TorrentFreak споделя, че арбитражният съдия Ronald Cox е решил, че AimJunkies и разработчикът на "Destiny 2 Hacks"James May са нарушили Закона за авторското право в цифровото хилядолетие. Cox базира решението си на предишни показания на May, че е свързал инструменти за обратно инженерство към играта, за да създаде хакове за нея. May също коментира, че Bungie са го хванал и банвали няколко пъти за това, но че той е търсил методи за заобикаляне на забраните.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

8 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page