top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Call of Duty франчайза е продал 400 милиона копия

Популярната FPS поредица продължава с пълна сила и всяка година стотици хиляди геймъри по цял свят си купуват копия на нея. Всяка нова част се продава изключително добре на пазара и винаги е сред най-играните игри дълго време.


CoD 400 Copies

Activision наскоро отчете 100 милиона регестрирани играчи в Call of Duty: Warzone, но компанията сподели впечатляващата новина, че целия франчайз е продал 400 милиона копия от началото на нейното създаване през 2003г досега. Това прави средно 22 милиона продадени копия на година. Тези данни са отчетени от първата Call of Duty чак до последната част - Black Ops Cold War. Activision обяви през 2019-та, че FPS франчайза е продал 300 милиона копия, така че за две години, тази цифра се увеличила с още 100 отгоре. ИЗУМИТЕЛНО!


Първата част от франчайза се казва просто Call of Duty и е разработена от Infinity Ward и се появи на пазара през 2003г. През 2004-та не излезе продължение, но от 2005-та досега, всяка година излиза нова част от титаничния shooter. Това е благодарение на няколкото студия, които се редуват при създаването на всяка Call of Duty - Infinity Ward, Treyarch и Sledgehammer Games, като те получават подкрепа и от студия като Raven Software и High Moon.


С безплатните версии Warzone и CoD: Mobile, както и главните игри, които излизат всяка година, изглежда, че Call of Duty бранда все още е сред най-големите в гейминг индустрията и няма намеренията да спира да се продава.

77 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page