top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Call of Duty се завръща към конзолите на Nintendo

Microsoft сподели, че е подписала сделка с Nintendo за предоставяне на Call of Duty на техните конзоли за 10 години.

 
Call of Duty
 

Фил Спенсър каза, че също е постигнал подобно споразумение с Valve, което гарантира наличността на Call of Duty в Steam, едновременно с Xbox, за още десетилетие, ако сливането се осъществи.


Сделките оказват натиск върху Sony, която умолява регулаторите в САЩ, Обединеното кралство и ЕС. да блокира сливането на стойност 68,7 милиарда долара на антиконкурентни основания. Аргументът на Sony се основава до голяма степен на опасенията им, че Microsoft може да направи популярната поредица Call of Duty ексклузивна за Xbox, което й дава конкурентно предимство срещу конзолите PlayStation на Sony.


Microsoft многократно отрече, че ще направи това, като каза, че това няма да има търговски смисъл и посочи примера на Minecraft, който поддържа достъпен на PlayStation и други платформи след придобиването на разработчика Mojang през 2014 г. След това подчертава, че е предложила на Sony сделка да запази Call of Duty на PlayStation за 10 години.


Sony не е приела или коментирала тази оферта. Това би подкопало нейната позиция пред регулаторите. Но затварянето на подобни сделки с такива големи играчи в индустрията като Nintendo и Valve придава значителна тежест към случая на Microsoft и оказва натиск върху Sony да приеме добросъвестно ангажиментите на Microsoft - нещо, за което Спенсър намекна в интервю за Washington Post.


Нещата, които чух и видях написани в пресата, може би е някакво намерение от наша страна, когато поемаме публични ангажименти към Sony, че нашите частни ангажименти са несъстоятелни или не работят за партньори или конкретно за Sony.

, коментира Спенсър.


Call of Duty не се свързва често с конзолите на Nintendo, въпреки че няколко заглавия в поредицата успяха да проправят път към Wii и дори Wii U. Ако Microsoft успее да приключи сделката си и да върне Call of Duty обратно на Nintendo, това ще бъде за първи път след Call of Duty: Ghosts за Wii U от 2013 г. Call of Duty: Modern Warfare 2 от 2022 г. е първата игра от поредицата, пусната в Steam след Call of Duty: WWII от 2017 г.


Скорошни доклади показват, че Федералната търговска комисия на САЩ е „вероятно“ да оспори по закон придобиването на Activision Blizzard от Microsoft. Тъй като FTC трябва да се срещне, за да обсъди сделката на 8 декември, ефективните подписи за одобрение от Nintendo и Valve - два от най-големите конкуренти на Microsoft в игрите - са най-малкото навременни.


Това, което тези 10-годишни сделки не гарантират, е наличието на Call of Duty и други игри на Activision Blizzard за абонаментни услуги, различни от Game Pass на Microsoft. Sony твърди, че Microsoft може ефективно да убие конкуренцията в абонаментите за игри, където вече е лидер на пазара, като направи Call of Duty и други големи играчи на Activision Blizzard като Overwatch и Diablo ексклузивни за Game Pass.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

12 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

コメント


bottom of page