top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Call of Duty: Vanguard е с най-лоша начална седмица за поредицата от 14 години насам

Най-новата част от популярната FPS поредица не се представя добре на пазара. Продажбите на Vanguard са почти наполовина спрямо миналогодишното издание Black Ops Cold War.


Vanguard Sales Are Lowest The Past 14 Years

Феновете на Call of Duty поредицата са разединени малко - от една страна някои харесват новата част, главно заради интересната сингълплейър история, но от друга страна не се радват особено на мултиплейъра на играта. Спекулира се, че умората от нова Call of Duty игра всяка година се увеличила и това влияе на продажбите на Vanguard. Другата теория е, че по-скъпата цена на версията за новото поколение конзоли. Каквато и да е причината, факт е, че продажбите на Vanguard в Англия са с 40% по-малко спрямо Cold War от 2020-та.


Въпреки по-слабите продажби, Vanguard е втората игра с най-добра премиера в Англия, като на първо място е FIFA 22. В САЩ се очаква Vanguard да е най-продаваното заглавие за 2021г., така че въпреки по-малкия интерес към shooter-a, спрямо други части от поредицата, изглежда, че отново Activision ще спечели солидно количество пари от новата Call of Duty.


По принцип Call of Duty игрите, които се развиват по време на Втората световна война никога не се продават толкова добре, колкото модерните. Игрите, които ги разработват от Treyarch, като Cold War, например, продължават да са най-продаваните от поредицата.
182 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page