top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Capcom нямат планове да правят римейк на Code Veronica

Актуализирано: 26.10.2022 г.

Продуцентът Йошиаки Хирабаяши потвърди, че в момента „няма планове“ за римейк на популярното заглавие на Resident Evil, Code Veronica. На въпрос от Noisy Pixel относно перспективите за преобразяване на Resident Evil: Code Veronica, той каза, че в момента няма конкретни планове за разработване на римейк, тъй като фокусът е изцяло върху очаквания Resident Evil 4 Remake, но ако има възможност бъдеще, тогава може би ще го направи.

 
Code Veronica
 

Първоначално Code Veronica трябваше да бъде истинското продължение на Resident Evil и беше разработена от продуцента Шинджи Миками, докато Resident Evil 3 беше замислена като спиноф. Ето защо Клеър Редфийлд се появява отново в Code Veronica.


Това е и основната причина за очакванията на феновете, тъй като искат да завършат нейната история по начина, по който разработчиците са възнамерявали първоначално. Озвучаващата Клеър актриса Стефани Панисело също е говорила преди, че иска да се завърне, за да повтори ролята си, ако римейкът някога стане реалност.


Въпреки това, Code Veronica все още е в състояние да бъде самостоятелна игра, тъй като нейната привлекателност се крие не само в историята или героите, но и в обстановката. Играта имаше европейски готически хорър дизайн и естетика в контраст с американските хорър теми и настройки на предишните игри. За разлика от американските тропи, които използват зомбита и чудовища, за да предизвикат паника у играчите, Code Veronica разказа историята си по-фино чрез мелодична приспивна песен и имаше за цел да предаде по-лична история за луд крал и съдбата на неговата изгубена благородна кръвна линия.


Ако Capcom някога възнамери да преработи Code Veronica, би имало смисъл да подобри Code Veronica X. Тази специална версия има 10 минути нови кинематографични сцени и повече разкрития за участието на Umbrella в историята - основната корпорация-антагонист на поредицата.


Тази версия понастоящем не е налична за съвременните конзоли, тъй като беше пусната само за PlayStation 2 и Gamecube, а по-късно и за PlayStation 3 и Xbox 360 — тази последна версия обаче беше предоставена на Xbox чрез обратна съвместимост през 2019 г., така че не всичко е загубено за сега.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Gameclub

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentários


bottom of page