top of page
  • Снимка на автораCrazyR

CD Projekt Red претърпя хакерска атака

Полското студио CD Projekt Red стана жертва на хакерска атака. Според тях престъпниците не са се сдобили с лична информация на клиенти.

CDPR написа в съобщение, че хакерите са проникнали в техните сървъри и са намерили тайна информация като собствености на компанията и детайли отностно техни проекти. Хакерите настояват за откуп и студиото имат 48 часа да отговори. CDPR реши да сподели съобщението, което е оставено от престъпника, вместо да крие случая. Разработчиците зад заглавия като The Witcher 3 и Cyberpunk 2077 работят с полицията и други организации за да се справят със случая.


Хакерите пишат в съобщението, че има достъп до source кода на Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent, както и специално издание на The Witcher 3, което не е пуснато на пазара. Престъпниците допълват, че имат и различни документи от различните отдели като Счетоводство, Администрация, Правен, HR и др. Хакерите заплашват, че ако CDPR не изпълнят изискванията им, то цялата тази информация ще бъде разпространена в интернет и споделена с различни сайтове.


Ето и съобщението на хакерите:Това засега имаме като информация, но като научим нещо повече, веднага ще я споделим с вас!

382 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

コメント


bottom of page