top of page
  • Снимка на автораJoseph Chanov

CD Projekt Red въпреки всичко отчита рекордни за тях печалби от Cyberpunk 2077

Благодарение отчасти на успешния търговски старт на Cyberpunk 2077 през декември, CD Projekt Red имаше огромен успех през 2020 г., що се отнася до приходите и печалбата. Преди окончателния отчет за печалбата на компанията на 22 април, CD Projekt Red разкри колко е паричната им печалба през финансовата си 2020 година - и тя е солидна.

 
CDPR Record Income
 

CD Projekt Red привлече 2,139 милиарда злоти (562,5 милиона долара) за приходи и 1,154 милиарда злоти (303,5 милиона долара) нетна печалба. Компанията заяви, че тези цифри не са официално одитирани, така че реалните числа след одита може да са различни, когато бъдат публикувани в пълният доклад за печалбите на 22 април.

Тези резултати показват колко голямо влияние е оказал Cyberpunk 2077 върху крайните резултати за годината на CD Projekt Red. За сравнение, CD Projekt Red правят 521 милиона злоти за цялата 2019 г., а нетната печалба достига 175 милиона злоти. Цифрите за 2020 г. са значително по-големи.

Това все пак не е изненадващо, тъй като Cyberpunk 2077 продаде 13 милиона копия моментално след излизането ѝ на пазара, за да се превърне в едно от най-успешните RPG стартирания в историята. Това стартиране обаче беше тревожно, когато става въпрос за бъгове и други проблеми и доведе до премахване на играта от PlayStation Store, където все още не е налична.

В отговор, CD Projekt Red се ангажира да продължи да актуализира и подобрява играта с течение на времето, за да може тя да се продава добре години наред. Изпълнителният директор Адам Кичински заяви, че изоставянето на играта не е опция. Пач 1.2 с 500 корекции излезе през март, а новата актуализация 1.21 дебютира по-скоро.

Макар пълната картинка да не е ясна в момента, от коментар от ръководството на CDPR се предполага, че планираната самостоятелна мултиплейър игра Cyberpunk 2077 може вече да не се случи. В момента CDPR се фокусира върху отстраняването на проблемите на Cyberpunk 2077 и след това компанията има за план да пусне първият от планираните експанжъни на играта.


131 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page