top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Наличността на видео карти и процесори ще продължи да е проблем и през 2022

Няма една единствена причина, поради която е било толкова трудно да се купуват определени компоненти за компютъра през последната година и малко. Това е по-скоро като перфектна буря от множество обстоятелства, нещастни съвпадения и непредвидени неприятности. Въпреки това, една от най-големите основни причини за липсата на процесори и графични карти е недостигът на чипове, необходими за производството им. Това е недостиг, който главният изпълнителен директор на Intel Pat Gelsinger предупреди, че може да продължи до 2023 г.

 
CPU and GPU Availability Problem
 

Говорейки в Малайзия, Gelsinger предупреди, че усилията на индустрията за разширяване на производството ще отнеме време, за да влязат в сила. По-конкретно, усилията, започнали преди около две години в отговор на пандемията COVID-19, ще се нуждаят от поне три години, преди да дадат плодове. Други производствени инициативи са в ход – шефът на Intel беше в Малайзия, след като обяви 10-годишен план за стимулиране на производството в страната – въпреки че много от тях са дългосрочни мерки, като изграждане и разширяване на фабрики, които няма да дадат нужната разлика скоро.

CPU

Трябва да се отбележи, че в момента процесорите на Intel не са толкова трудни за намиране, дори най-новите и най-добри процесори Alder Lake от 12-то поколение. Недостиг от време на време вижда как цените както на Intel, така и на AMD частите се покачват до небето и всички знаем колко трудно все още е да се намери графична карта на нещо, което се доближава до разумна цена.


Всичко е голяма каша и вероятно ще остане така за известно време. Intel, AMD и Nvidia са готови да обявят големи нови продуктови линии в пространството за компютърни игри през следващата година. Ще трябва да видим как могат да се справят с тези безброй текущи проблеми.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


27 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Kommentare


bottom of page