top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Разработва се блокчейн игра във вселената на EVE

Разработчиците на EVE Online от CCP Games обявиха нов проект във виртуалната вселена на EVE - проект, базиран на блокчейн технология.

 
EVE Online
 

Играта, наречена "Project Phoenix", ще бъде RTS и ще предостави възможност на играчите да управляват компании във вселената.


Проектът ще използва блокчейн технологията за съхранение на виртуалните активи, като например кораби и ресурси, и за гарантиране на сигурността и прозрачността на играта. Също така ще бъде използван за поддържане на единна база данни на игралните действия, което ще позволи на геймърите да проследят историята на всички транзакции в играта.

CCP Games съобщава, че блокчейн технологията ще даде възможност за по-голяма автономност на играчите, които ще могат да контролират своите активи без нуждата от посредници. Също така, технологията ще им позволи да създават нови бизнес модели и икономически системи, което може да доведе до по-динамичен и иновативен игрален процес.


CCP Games не е първата компания, която използва блокчейн технологията в свои заглавия, но "Project Phoenix" е първият проект, който използва технологията за създаване на една цялостна игрова икономика. Очаква се играта да бъде пусната през 2023 година и CCP Games вече е започнала да приема заявки за участие в бета тестовете.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page