top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Разработват USB4 версия 2.0 с 80Gbps скорост

USB Promoter Group обяви следващата USB версия.

 
USB4
 

USB4 версия 2.0 обещава да осигури скорости до 80Gbps. Това е двойно повече от 40Gbps скоростта на USB4 и Thunderbolt 4.


По техническите детайли все още се работи, но някои от ключовите характеристики включват гореспоменатата поддръжка на 80Gbps, тип-c конектори, спецификация за доставка на по-висока мощност, обратна съвместимост с предишни стандарти USB и Thunderbolt 3 и поддръжка за най-новите DisplayPort и PCIe спецификации.


Като добър ход, съществуващите 40Gbps USB кабели трябва да поддържат скорости на трансфер до 80Gbps, така че USB кабелът с добро качество 40Gbps трябва да остане напълно работещ за много години напред.


Още по-интересно е твърдението, че новата спецификация ще позволи на USB 3.2 устройства потенциално да надхвърлят 20Gbps. Подробности за това как ще бъде постигнато все още не са известни. Самите кабели може да не са ограничаващият фактор, а по-скоро контролери или други компоненти. USB 3.2 устройствата може също да поддържат „най-новите версии на DisplayPort и PCIe спецификациите“. Обратната съвместимост е основната сила на протокола, но повишаването на спецификациите на по-старите устройства е нещо съвсем друго.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page