top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Бившите разработчици на XCOM и Civilization създадоха ново студио

Светът на походовите стратегически игри току-що получи нов играч, тъй като бившият разработчик на Firaxis, Greg Foertsch, разкри новото си студио Bit Reactor. Студиото се състои от други възпитаници на Firaxis, както и от таланти, взети от различни студия.

 
Bit Reactor
 

Greg Foertsch преди това беше арт директор на Firaxis, който прекара над 20 години в студиото. Многобройните му заслуги в игрите на Firaxis включват XCOM: Enemy Unknown, XCOM 2 и Sid Meier's Civilization III и Civilization IV.


Не е изненада, че Foertsch се придържа към жанра на походовата стратегия в Bit Reactor, разкривайки в интервю за Gamesindustry.biz, че има големи планове за бъдещето на студиото и жанра като цяло.


Целият жанр започна да се развива назад, докато нямаше достатъчно производствени стойности. Има начини да се разказват истории и да се предава информация, която не изисква стена от текст. Това е, върху което сме се фокусирали – внасянето на това в жанра и поствавяне на ясна граница кое е стратегическа игра и кое е екшън игра.

обясни Фьорч


Целите на Foertsch за студиото са амбициозни, заявявайки, че иска Bit Reactor да вземе титлата "Игра на годината". „Очакваме да се изправим срещу Halo или който и да е там, точно както направихме през 2012 г. с XCOM: Enemy Unknown


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download


16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page