top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Двучасов документален филм празнува 30 годишнината на Lemmings (видео)

Документалният филм за 30-ия рожден ден на Lemmings е качен в YouTube.

 
Lemmings: Can You Dig It?
 

Lemmings: Can You Dig It? изследва наследството на играта с нейните оригинални създатели и влиянието ѝ върху културата на игрите в Шотландия и Обединеното кралство. Lemmings беше пусната за първи път на Commodore Amiga през 1991 г. и оттогава се превърна в икона. Оригиналната игра е разработена от DMA Design в Дънди, който след това продължи да създава поредицата Grand Theft Auto.


Документалният филм е поръчан от издателя на Lemmings Exient и режисиран от продуцента на филми за видеоигри Richard Wilcox от That Video Company.


Развълнувани сме да направим Lemmings: Can You Dig It? достъпен за всички.Беше щастие да видя как историята на Lemmings се разгръща през стотици часове кадри от интервюта с оригиналния екип за разработка на DMA Design, ръководители от индустрията за видеоигри и фенове. Филмът празнува всичко, което направи оригиналната игра толкова специална, включително града Дънди, където е направена.

каза Jamie Wotton, креативен маркетинг мениджър в Exient.


Може да изгледате филма сега:


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

15 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page