top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Dota 2 с поддръжка за геймпад, нов евент и Battle Pass

Dota 2 има нов гейм мод и battle pass. Aghanim от миналогодишният евент – лабиринтът на Aghanim, се завръща. Този път злополука в мултивселената го е разбила на няколко двойници, които играчите трябва да спасят. Евента е безплатен, но идва заедно с battle pass, който ще струва истински пари.

 
Dota 2 Aghanim's Labyrinth The Continuum Conundrum
 

По-изненадващо е, че днешният ъпдейт представя експериментална поддръжка за геймпад,

Изявлението гласи:

От това да изберете своят герой, до разбиването на противниковата база, вие може да се борите по пътя към победата в Dota, като включите всеки един геймпад, който позволява Steam Input (включително PS/XBOX/Switch Pro контролери и други) и да насочите героя си в битката.

Всеки герой трябва да работи с контролер, но това е експериментална функция и "все още се развива", казват от Valve. Също така, те са публикували „често задавани въпроси“ за контролера, които обясняват как да активирате поддръжката и как тя работи.

Steam Dota 2 gamepad

Valve напоследък направи промени в някои от по-старите си игри, за да ги подготви за пускането на Steam Deck. Half-Life 2, например, получи актуализация, която добави поддръжка за нови резолюции, мащабируем потребителски интерфейс и визуализатор на Vulkan, който ще я направи съвместима с операционната система Linux на Steam Deck. Като се има предвид, че Steam ще обозначава игрите с това каква е тяхната съвместимост с Deck-а, предполагаме, че Valve искат собствените им игри да имат отметка във всички квадратчета—и това означава работа с аналогови стикове и X/Y/A/B бутони, както прави сега Dota 2.


Можете също да прочетете повече за безплатното събитие и новия battle pass на неговия микросайт. Четиринадесет от героите на играта могат да влязат в лабиринта на Aghanim, с нови способности. Battle pass-a, който можете да закупите за около 15 лева, ще предостави награди, включително персона за Mirana, свързана с анимето Dota: Dragon's Blood.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


39 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page