top of page
  • Снимка на автораCrazyR

EA обмисля да смени името на FIFA игрите

Актуализирано: 14.10.2021 г.

Компанията разглежда варианти да преименува популярния си футболен симулатор. По-рано този месец EA регистрира трейдмарк в Европа и Великобритания, който допълнително потвърждава спекулациите, че компанията търси да ребрандира франчайза си.Потенциалното ново име на FIFA игрите е EA Sports FC, но ЕА не желаят да коментират новия трейдмарк и дали ще се използва като заглавие за футболния симулатор. Другите спортни франчайзи на компанията са EA Sports PGA Tour и EA sports College Football, така че е разбираемо да желаят и футболния им симулатор да се асоцира с хората, които я създават, а не с бранд като FIFA.


ЕА уверява, че тази промяна няма да повлие на лицензите и партньорствата с всички клубни отбори и футболисти, които са отделно и нямат общо с уговорките между ЕА и FIFA. Ако ребрандирането на футболния симулатор се случи, то това ще сложи край на почти три десетилетия асоциация между ЕА и международната футболна организация, като първата FIFA игра излезе през 1993г., когато на пазара излезе FIFA International Soccer.


Все още не е ясна конкретната причина защо ЕА желаят да сменят името на франчайза, но факт е, че през последните години FIFA игрите не носят добра репутация на компанията.

Научи повече за нашия Арр ТУК

173 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page