top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Новият патент на EA може да попречи на сървърите им да падат толкова често

EA подаде патент, който може да доведе до по-добри онлайн връзки за игри като FIFA и Battlefield.

 
EA
 

Въпреки че патентът, който се нарича „Providing video game content to an online connected game“, беше подаден за първи път от EA през 2020 г., той беше одобрен едва наскоро. Накратко, патентът всъщност се фокусира върху машинното обучение, но ще използва тази форма на технология за анализиране на връзката на играч в реално време.


Сървърите на EA ще използват технологията на този патент, за да проучат заявките, изпратени от играчите до сървъра, и да изведат колко надежден е самият сървър при изпълнение на заявките на играча. След това технологията за машинно обучение ще получи тези резултати и ще ги проведе през тест, за да разкрие вероятността сървърът да може да изпълни заявките на играча.


Всичко се свежда до това, че EA може да провежда тестове на сървъри, докато са все още онлайн, така че сървърите на FIFA и Battlefield могат да бъдат наблюдавани, докато все още се използват от играчи по целият свят. Тестовете ще върнат данни към EA, които ще разкрият кои сървъри не са в състояние да изпълнят заявките, които играчите са изпратили, като по този начин ще могат да регистрират кои сървъри изискват поддръжка, преди проблемите да излязат извън контрол.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page