top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

ЕА иска да се слее или да бъде купена от някоя компания

Неотдавнашните придобивания от Microsoft на компании за видеоигри като Bethesda и Activision Blizzard вдигнаха цялата индустрия в ярост – компании като Sony извадиха портфейла си, за да придобият разработчика на Halo и Destiny - Bungie.

 
 

Сега, в най-новата разработка, доклад на новинарския уебсайт Puck разкрива, че EA активно преследва продажба или сливане с още по-голяма компания. Според доклада, производителят на Battlefield и FIFA вече е провел разговори с компании като Disney, Apple и Amazon.


Също е в преговори с NBCUniversal за потенциално сливане, но двете страни не можаха да постигнат споразумение. И двете страни отказаха коментар, а EA каза, че не отговаря на слухове и спекулации.


Съобщава се, че главният изпълнителен директор на Comcast, Brian Roberts, е предложил сливането и ако то беше осъществено, Roberts щеше да запази контрола, като настоящият главен изпълнителен директор на EA, Andrew Wilson беше ръководител на новия мега-бизнес.


Предполага се, че EA е била "упорита в преследването на продажба" и е още по-нетърпелива, след като Microsoft сключи сделката с Activision Blizzard. Тя също би искала споразумение, според което Wilson остава като главен изпълнителен директор.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

60 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page