top of page

Имплементацията на Easy Anti-Cheat в Steam Deck няма да бъде лесна

Има две различни версии на EAC и едната ще бъде много по-лесна от другата.

 
Steam Deck
 

Много компютърни геймъри са запознати с Easy Anti-Cheat (EAC) на Epic, предназначена да открива чийтъри в игрите. Наскоро софтуерът стана безплатен, което означава, че е на път да бъде предоставен в повече игри.


Valve иска възможно най-много игри да работят на Steam Deck и внедряването на софтуер против измама изглежда е основна пречка за тази цел. Steam Deck използва слой за съвместимост, наречен Proton, който позволява, Windows игрите да работят на Linux. Преди няколко месеца Epic обяви, че Easy Anti-Cheat ще работи с Proton и може да бъде активиран от разработчиците с „няколко щраквания“. Това беше добра новина предвид популярността. Сега научаваме, че това може да не е така.

Според разработчика на Vermintide 2 (чрез GamingOnLinux) за много игри няма да е толкова лесно. Vermintide 2 използва EAC, но както се оказва, може да не е от правилния вид. Техният отговор с искане за поддръжка на Proton във форума на Steam обясни, че всъщност има две версии на EAC, едната която използва онлайн услугите на Epic (EOS) и такъв, който не. Тази корекция може да е вярна за тези, които използват онлайн услугите на Epic, но се оказва, че може да е само за няколко по-нови и първи заглавия на Epic. Vermintide 2 е една от многото игри, неизползващи EOS версията на Epic, Anti-Cheat.


Те преценяват, че ще има много работа при конвертирането на не-EOS версия в EOS за да получат поддръжка на Proton, който работи на Steam Deck.


Други екипи за разработка като Tripwire Interactive също посочиха потенциалния проблем със съвместимостта с Anti-Cheat на Epic. Това, обаче дори не е единствената услуга, която потенциално може да създава проблеми. Разработчиците на DayZ също излязоха казвайки, че е малко вероятно те да пуснат играта си в Steam Deck. Мнозина смятат, че това се дължи на неговия софтуер срещу измама BattleEye.


Valve все още казва, че Steam Deck е на път да излезе през февруари.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download36 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Commentaires


bottom of page