top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Президентът на FromSoftware Hidetaka Miyazaki обясни защо няма да играе Elden Ring

Elden Ring е една от най-очакваните игри на 2022 г. Не само, че нейната специализирана фенбаза през годините получаваше малки или никакви новини, но след като беше разкрита, всичко сякаш изригна. Не е изненада, като се има предвид родословието и историята на разработчика FromSoftware като създател на франчайза Dark Souls има толкова много фенове, които очакват 25 февруари – датата на излизане на Elden Ring.

 
Elden Ring Miyazaki
 

Преди това обаче феновете вероятно могат да очакват все повече и повече новини през седмиците. Последният набор от разкрития идва от списание Edge (в брой 367), което наскоро интервюира президента на FromSoftware Hidetaka Miyazaki относно Elden Ring. Повече подробности вероятно ще бъдат разкрити в следващите дни, но това интервю разкри защо играта няма да включва пръстени (талисманите са по-разнообразни и пръстените играят важна роля в историята)и най-интересното защо самият Hidetaka Miyazaki няма да играе Elden Ring.Това може да се окаже изненада, тъй като някой, който не играе игра, която е направил, изглежда като странна предпоставка. Въпреки това, Miyazaki, да не играе на собствените си игри е „вид лична политика“. Не че се тревожи за Elden Ring или нещо подобно. Всъщност той го описва като „нещо, което е много близко до идеална игра“. За Miyazaki Elden Ring просто не крие никакви изненади.

Знаеш ли, вероятно няма да играя Elden Ring, защото това е игра, която сам направих… Няма да разбереш нито едно от неизвестните неща, които новият играч ще изживее. Както казах по-рано, няма да ми се играе. Ако го направя, тогава това би било близо до идеалната игра за мен.

Имайки предвид тази лична политика, тя има смисъл. Една част от всяка успешна Soulslike игра е, че историята е мистериозна и изненадваща, което поставя всички парчета заедно като пъзел, а Miyazaki вече знае всички парчета.

Elden Ring

Miyazaki също обяснява, че не е подходил по този начин, сякаш се опитва да направи идеалната си игра, а „просто, че отвореният свят обогатява това идеално преживяване, което се опитваме да постигнем“. Като такъв, ще бъде интересно да се види как тези елементи от отворен свят влияят на Elden Ring.


Както мнозина знаят, авторът на „Песен за лед и огън“ George R. R. Martin имаше пръст в изграждането на света на Elden Ring. Изглежда, че не я е играл или виждал при затворени врати, но наскоро похвали играта, като нарече изкуството „революционно“ и „разкошно“, като също така заявява, че вярва, че Elden Ring „изглежда невероятно“. За щастие за феновете на Elden Ring остават само още няколко месеца, докато видят как работата на Miyazaki и Martin се е съчетала.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


149 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page