top of page
 • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Elden RIng влезе в класацията "Топ 20 игри за всички времена" на Metacritic!

Elden Ring пристигна с абсолютно феноменални ревюта, десетки перфектни резултати и общ 97 в Metacritic, което е потенциална оценка на ниво игра от поколението, въз основа на това какви други игри са достигнали този етап през годините.

 
Elden Ring Metacritic
 

Кои други игри са достигнали такава оценка в Metacritic? Решихме да проверим.

Един проблем е количеството ревюта за всяка игра, тъй като по-старите игри са склонни да имат по-малко, а по-новите игри са склонни да имат повече, което най-общо казано, затруднява новите игри като Elden Ring да постигнат толкова високи резултати . И все пак го направи.


Ето 20-те най-добри игри в историята на Metacritic, заедно с това къде попада Elden Ring:


 1. The Legend of Zelda Ocarina of Time (N64) – 99

 2. Tony Hawk’s Pro Skater 2 (PlayStation) – 98

 3. Grand Theft Auto IV (PS3) – 98

 4. Soul Calibur (Dreamcast) - 98

 5. Grand Theft Auto IV (Xbox 360) - 98

 6. Super Mario Galaxy (Wii) – 97

 7. Super Mario Galaxy 2 (Wii) – 97

 8. Grand Theft Auto V (PS3) – 97

 9. Grand Theft Auto V (Xbox 360) – 97

 10. Tony Hawk’s Pro Skater 2 (Dreamcast) – 97

 11. Tony Hawk’s Pro Skater 3 (PS2) – 97

 12. Perfect Dark (N64) – 97

 13. Metroid Prime (GameCube) – 97


Както можете да видите, по-голямата част от списъка е с 97, но вярвам, че Metacritic има неизброени десетични запетаи там, така че Super Mario Galaxy може да е 97,9, докато Metroid Prime е 97,1, оттук и класацията. И това класиране поставя Elden Ring като #18 най-добре рецензирана игра за всички времена и една от само четирите игри, издадени през последните пет години в списъка, заедно с Breath of the Wild, RDR2 и Disco Elysium.

Можете да съкратите списъка допълнително, като групирате две заглавия на Tony Hawk и четири различни за GTA 4 и 5, така че това ще постави Elden Ring на #14, ако те бъдат премахнати. Други „липсващи“ игри, за които може би се чудите, все още са в топ 30, като Half-Life 2, Halo: Combat Evolved, Super Mario Odyssey, Bioshock, Goldeneye и Uncharted 2. Но технически Elden Ring изглежда по-добре от всички тези. В OpenCritic, по-нов агрегатор за рецензии, Elden Ring е игра №1 за всички времена и можете да видите защо, като се има предвид колко от тези игри са от стари поколения.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


148 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page